NIEUWS
USB-DAC-test
    Pagina 1 Ruud Jonker Pagina 3 Pagina 4  
update 2 oktober 2010                

.

Recent gaf Ruud Jonker ,bekend van zijn apparatuur-recensies in o.a. Music Emotion, een leerzame workshop in Studio Alkmaar. Hiervan is door een van de bezoekers (Ivan) een prima verslag gemaakt. Rechtsboven staat een link naar dit verslag

 

De nieuwste CD van Paul Hattink (bekend van Stonehenge en Accuphase) is uit : Jee Kee Pee. Verkrijgbaar bij ons in de winkel.

Op de link rechtsboven vindt u de eerste indrukken van onze DAC test.

De komende weken onderzoeken wij diverse computer/DAC combinaties. De volgende DACS doen mee: Musical fidelity V-Dac (240 euro), Cambridge audio DAC-Magic (400 euro), Arcam R-Dac (429 euro), Musical Fidelity M1-Dac (500 euro), AQVox Mk2 dac(995 euro), PSAudio DigiLink3 ( 1095 euro), CEC CD3800 ( 1100 euro) , Ayre QB-9 dac (2899 euro). Wij houden u op de hoogte van de luisterresultaten ,maar u mag natuurlijk ook komen meeluisteren.

Vanaf nu in Studio Alkmaar : de nieuwste Arcam R-dac ( 429 euro). Klein van formaat ,maar met grootse prestaties op uw computer of Ipad.

Ook nieuw : de CEC Cd3800. Een Cd-speler met o.a. een USB ingang, zodat u de Dac ook kunt gebruiken voor de computer en andere digitale bronnen.

Nieuw: de Audio Physic VIRGO 25 (7500 euro) Een pracht van een speaker, rechtstreeks afgeleid van de veel duurdere Cardeas.

De nieuwste MAGNEPAN 1.7 luidsprekers ( prijs ca 3200 euro) staan speelklaar in de winkel . Volgens de testen moeten deze luidsprekers weer een flinke stap voorwaarts in het Magnepangeluid betekenen. Wij gaan dit natuurlijk ook even zelf vaststellen. Samen met u wellicht.

Een nieuw interessant item: de Acoustic Revive Grounder voor 515 euro. Geeft meer rust en vloeiend geluid.

 

       
 

 

QUANTUM

De demonstratie gegeven door Bjorn Bengtsson van Nordost was een succes. QUANTUM ( www.hifinesse.nl ) is een geheel nieuw concept van stroomzuivering en de toegestroomde luisteraars op onze demonstratie-avond hadden weinig moeite om het verschil waar te nemen. Vanaf nu zijn de producten in onze winkel te verkrijgen. Ook leuk om uw eigen installatie te beoordelen is de test-CD met diverse low frequency-sweeps.

Soms wordt je verrast door iets geheel nieuws. De Quantum producten zijn daar een voorbeeld van. Bij Studio Alkmaar worden alle luistersets voortaan standaard voorzien van Quantum.

Hihat Audio is sinds kort importeur van LUMEN WHITE luidsprekers. Dit topmerk zal vanaf nu ook in onze winkel te beluisteren zijn. Zie ook: www.lumenwhite.com

 

     
 

 

   

 

 

 

OPENINGSTIJDEN

  • Vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur

  • Zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur

  • de overige dagen op afspraak
  • Dorpsstraat 49 te Oterleek

 

Volgende pagina